Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Μέρες ΄81 θύμιζε προχθές (Παρασκευή 22/5/09) η όλη ατμόσφαιρα στα εγκαίνια του νέου γραφείου της Δ.Ο.ΠΑΣΟΚ Γέρας στον Παπάδο. Το πολιτικό κλίμα ενόψει και των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου διαμορφώνεται πλέον μέρα με τη μέρα και σε κάθε γωνιά της χώρας υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αντανακλώντας τα αισθήματα αγανάκτησης του Λαού απέναντι στην καταρρέουσα Κυβέρνηση της δεξιάς. 
Όλα τα στελέχη του Παπάδου (Στρ. Βαλαβάνης, Δημ. Ψαρρός, Παν. Χαραλαμπής) εργάσθηκαν με ένταση τις τελευταίες μέρες για την ετοιμασία του νέου γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον χαιρετισμό του Γραμματέα της Δ.Ο Γέρας Παν. Πλέλλη και της Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λέσβου Μαρίας Ψήμμα ακολούθησε η ομιλία του Βουλευτή Νίκου Σηφουνάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε:

« Μολονότι θα ψηφίσουμε για το Ευρωκοινοβούλιο και όχι για εθνική κυβέρνηση, οι εκλογές της 7ης Ιουνίου έχουν σαφή πολιτικό χαρακτήρα αφού θα στείλουν μήνυμα και μάθημα (πολλοί μάλιστα λένε ράπισμα) στην άπραγη και πνιγμένη στα σκάνδαλα κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.»
Ακολούθησε συγκριτική αναφορά του στα πεπραγμένα των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ως το 2004 και των Κυβερνήσεων της Ν.Δ. απ το 2004 και μετά. Το δημόσιο χρέος που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ (απ’ την ίδρυση του ελληνικού κράτους και μετά) ήταν το 2004 120 δις Ευρώ. Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. σήμερα, μέσα σε μια πενταετία, το έφτασαν στα 260 δις Ευρώ!
Θεοποίησαν, είπε ο κ. Σηφουνάκης, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων οργανισμών της χώρας, ξεπούλησαν άκριτα τη λαϊκή περιουσία. Έτσι τον κερδοφόρο ΟΤΕ, που ως το 2004 ήταν η 6η σπουδαιότερη τηλεπ/κή εταιρεία στην Ευρώπη και ο νούμερο ένα Leader στα Βαλκάνια, τον «ιδιωτικοποίησαν» πουλώντας τον στην κρατική γερμανική Doice Telekom και αγόρασαν….. τον ιδιώτη «ΓΕΡΜΑΝΟ». Το έλλειμμα του ΟΣΕ, που το 2004 ήταν 3 δις ευρώ σήμερα το έφτασαν στα 8,5 δίς, αφού αγόρασαν τρένα, που τα πάρκαραν άχρηστα μιας και δεν «πρόλαβαν» να εκσυγχρονίσουν το δίκτυο των γραμμών !
Ίδια πεπραγμένα και στην Ακτοπλοΐα όπου ο κ. Παυλίδης καταχώνιασε τις έτοιμες, εγκεκριμένες απ την Ε.Ε., μελέτες που του παραδώσαμε, για να εκχωρήσει το Αιγαίο στον «συνέταιρό» του κ Μανούση, με τον οποίο τα χάλασαν στη συνέχεια και προέκυψε το σκάνδαλο που μαζί με το άλλο του Βατοπεδίου ντρόπιασαν τη Βουλή και χώρα. Γύρω στα 17 εκατ ευρώ διέθετε ως το 2004 η Πολιτεία κατ’ έτος για επιδοτήσεις των άγονων γραμμών και παρά τα προβλήματα είχαμε στοιχειώδη έστω εξυπηρέτηση των νησιωτών. Σήμερα ξεπέρασαν τα 100 ευρώ και ακτοπλοΐα δεν έχουμε, δέστε τι γίνεται με τη Λήμνο. Αλλοπρόσαλλη πολιτική με στόχο όχι βέβαια το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών και τον περιορισμό της σπατάλης του κράτους που με περίσσιο ψεύδος διακήρυσσαν το 2004, αλλά το βόλεμα των ημετέρων και οι μίζες!
Θύμισε το 2004 τότε που σκηνοθετούσαν την σύζυγο του Πρωθυπουργού να μαζεύει ελιές στη Μυτιλήνη και έταζαν λαγούς με πετραχήλια! Τότε το λάδι είχε 3,2 ευρώ ο άσσος και διαμαρτύρονταν οι παραγωγοί. Σήμερα που πήγε στα 1,7 ευρώ ο αγροτικός κόσμος έχει πια απελπιστεί και η ύπαιθρος χώρα ολοένα και ερημώνει πιο πολύ.
Συνεχίζοντας τόνισε ότι διέλυσαν και καταρράκωσαν τους θεσμούς, όπως τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, που έκλεισαν πραξικοπηματικά άρον – άρον για να σκεπάσουν τις «μπόμπες» τους και τη Δικαιοσύνη. Που ακούστηκε και σε ποια χώρα συνέβη να αποχωρεί «διαμαρτυρόμενη» απ’ το Κοινοβούλιο η πλειοψηφία, η συμπολίτευση, επειδή φοβούνταν τις διαρροές στην Κοινοβουλευτική τους ομάδα!
Αλλά και η Δικαιοσύνη, ουδέποτε άλλοτε ευτελίστηκε τόσο από Κυβέρνηση, πλην ίσως την εποχή του περίφημου γενικού εισαγγελέα Κόλλια, που ο Απ. Κακλαμάνης δίκαια παρομοίωσε με τον σημερινό κ. Σανιδά!
Είναι πραγματικό λυπηρό, συνέχισε ο κ. Σηφουνάκης, να ασχολούμαστε συνέχεια με ταπεινά ελατήρια, ταπεινών ανθρώπων, που ήλθαν με τη σημαία της κάθαρσης και θα αποχωρήσουν με τη σημαία της ντροπής και της ανηθικότητας. Το ΠΑΣΟΚ μόλις κληθεί να κυβερνήσει έχει έτοιμο να εφαρμόσει σχέδιο για ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, που πρωτίστως θα κατοχυρώνουν την αναβάθμιση και την ανεξαρτησία της.
Ακολούθως αναφέρθηκε στο δεδομένο ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη οι εκάστοτε Κυβερνήσεις να συμμετέχουν και να διεκδικούν, όπως έπραξε το ‘81 ο Α. Παπανδρέου με τα ΜΟΠ, και ο Κ. Σημίτης με την ένταξή μας στην ΟΝΕ αλλά και την ένταξη της Κύπρου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις στην Ε.Ε. Ήταν τότε που για πρώτη ίσως φορά απ το 1922 ηττήθηκε η τουρκική διπλωματία. Τι αλήθεια έχει να επιδείξει για τα πεπραγμένα της στην Ευρώπη η καταρρέουσα κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή; Την απογραφή που ενήργησε το 2004, οπότε ντροπιάστηκε η χώρα και τα αποτελέσματά της πληρώνουμε ως σήμερα ή τα αναπτυξιακά προγράμματα που προώθησε όπως το ΕΣΠΑ, που ενώ διανύουμε τον τρίτο χρόνο της εφαρμογής του παρουσιάζεται μηδενική απορρόφηση;
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση επεσήμανε πως ήταν λάθος και πισωγύρισμα η μη κατάρτιση του Ευρωσυντάγματος. Η Ευρώπη σήμερα αποτελεί το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 2030 υπολογίζεται να πέσει στο 4%, αν συνεχίσει το τωρινό καθεστώς της διαίρεσης δεν είναι αποδοτικό. Επιβάλλεται να δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείας της Ευρώπης για να βρει η γηραιά ήπειρος τον ρόλο που της αξίζει.